3 tips til at sove bedre

juli 28, 2022 0 Af admin

Har du mange problemer med at sove om natten? Bare rolig, du er ikke den eneste, som kunne bruge en god guide til søvn. Her kommer vi med tre tips til, at du kan få en bedre nattesøvn. Er de ikke nok, kan det være en god idé at finde flere tips ved din guide til søvn.

Brug ikke skærmen, inden du skal sove

Mange mennesker bruger enten telefonen, ser TV eller ser på andre former for skærme helt op til, at de går i seng. Det er faktisk ikke godt for din hjerne. Det gør, at den ikke er klar til at sove, når du endelig lægger dig. Du har simpelthen ikke slappet nok af, så din hjerne også er parat til at slappe af. 

Find en god seng til dig

Det siger sig selv, at du skal finde en god seng. Det er dog også vigtigt med f.eks. en god hovedpude, så du ikke får ondt i nakken fra at sove forkert. Den forkerte seng kan faktisk også både give ondt i ryggen, lænden og andre steder. Er der noget værre end at vågne op i en seng, hvor du sover dårligt? Det er der vist ikke. Derfor kan du lige så godt investere i en god seng med det samme. 

Tænk på, hvad du spiser og drikker

Når du går i seng, må du hverken føle dig overmæt eller undermæt. Det er vigtigt, at du spiser til du er tilpas. Samtidig skal du også undgå for meget sukker og koffein lige op til sengetid. Det får ikke kroppen til at slappe af. Det kan et kop varm te dog derimod godt få kroppen til. 

Vil du heller ikke vågne for meget i løbet af natten, så overvej ikke at drikke en masse vand lige op til sengetid. Det er irriterende at vågne flere gange, fordi du skal på toilet. Det giver også en form for stressfaktor til din nat. Samtidig kan det være du misser meget af den virkelig vigtige rem søvn, som eksperterne roser til skyerne.