Der findes ikke dårligt underlag – kun skod fodtøj

februar 16, 2022 0 Af admin

Personen, der engang opfandt sko, er et kæmpe geni i mine øjne. Vi er gået fra konstant at lede efter det blødeste underlag, for ikke at smadre vores fødder totalt, til selvsikkert at kunne trave hen over skarpe sten og tilfrosne veje. Det er da en udvikling, der vil noget.

At folk så igen er begyndt at søge mod barfodsløb og andre ting, er en gåde. Hvorfor ikke nyde den frihed det giver at kunne løbe uden hele tiden at skulle holde øje med små sten på vejen? Og hvorfor ikke benytte sig af den ekstra fjedring og støtte et par gode sko giver? Denne tekst bliver en simpel hyldest til godt fodtøj – for det har man brug for i alle aldre.

Find dit yndlingsmærke

Har du længe ledt, og endelig fundet et par sko, der passer perfekt og ikke giver vabler? Så er det med at holde fast i det mærke. Mange skoproducenter har nemlig en særlig stil, som ofte vil gå igen i mange af deres kollektioner. Derfor er der en stor sandsynlighed for, at det næste par fra samme mærke også vil passe dig.

En personlig favorit her er Angulus. Sko fra Angulus har nemlig en god pasform, og er praktiske og pæne samtidig. Hos mange andre skomærker skal man ofte vælge én af de tre kun, så derfor er Angulus et rent fund.

Hvis det ikke skulle være Angulus, så er det også en god ide at gå på tilbudsjagt – særligt hvis man er en, der går meget, og det derfor ikke altid kan betale sig at købe dyre sko, selvom de selvfølgelig er både flotte og gode at gå i.

Du må godt forvente noget af dine sko

Sko bliver slidt. Det kommer vi ikke udenom. Men alligevel må du gerne forvente, at dine sko holder mere end nogle måneder. Og det er uanset om du har imprægneret dem eller ej. Sko, der hurtigt går op i limningen, eller hvor hælen går i stykker, skal du tage retur til butikken.

For helt almindeligt hverdagsbrug af sko, burde ikke kunne ødelægge dem. Og det kan man sagtens stå fast på, når man indleverer dem i en skobutik – særligt hvis de har kostet en god slat penge.

Genbrug og holdbarhed

Har du fundet dine nye yndlingssko, Angulus eller ej, så handler det om at passe godt på dem. Både for dine fødders og for miljøets skyld. Som nævnt tidligere, kan du imprægnere dem, så de kan modstå vind og vejr lidt bedre. Snavs kan tørres af med en fugtig klud eller du kan, hvis du tør tage chancen, smide dem en tur i vaskemaskinen.

Har du støvler, hvor du har slidt sålen helt ned, kan du ofte få lavet en ny hos en skomager. Generelt kan en skomager hjælpe dig med mange ting, som tit vil være billigere, end hvis du skulle købe et par helt nye sko. Og har du lidt sarte fødder, og har let ved at få vabler, så handler det bare om at holde fast i de sko, du forelsker dig i.