Er tandlægen dyr?

marts 14, 2022 0 Af admin

Tandlægen er et af de steder, der oftest er beskyldt for at have alt for høje priser. Af samme årsag findes der desværre nogle mennesker, der helt fravælger at få tilset deres tænder af frygt for en dyr regning. Men er tandlægen virkelig så dyr?

Regulerede priser hjælper forbrugeren

Det forholder sig faktisk sådan, at når man går til tandlægen for at få foretaget det almindelige rutinetjek, så e priserne reguleret og har et statstilskud. Det er med til at sikre, at prisen dels sjældent overstiger 250-300 kr. og at der ikke er nogle større udsving i prisen på denne ydelse fra klinik til klinik.

Som forbruger er der derfor ingen grund til at tro, at det koster en formue at få kontrolleret sine tænder. Særligt ikke, da de fleste vil kunne nøjes med 1-2 tjek årligt.

Specialbehandlingen er en sag for den enkelte tandlæge

Ét er den almindelige rutineundersøgelse, hvor tandlægerne skal kontrollere de samme ting og rense tandsættet. Men mere kompliceret bliver det straks, når tandlægen skal give et tilbud på en særlig behandling for at rette op på problemer med tænderne. Her bliver der ofte tale om en forskel i estimeret behandlingstid, brug af materialer etc. Her kan der derfor være variationer i prisen.

Find en tandlæge, du er tryg ved

Det bedste råd til dig er, at du finder en tandlæge, du er tryg ved. Det kan du gøre ved at undersøgetandlægen nærmere. Se på online anmeldelser og kontakt evt. tandlægen telefonisk for at høre mere. Vælg desuden en klinik, som har fair priser, som f.eks. Teamtand, der er tandlæge i Greve.

Undlad aldrig at besøge tandlægen på grund af pris

Uanset hvad, er det vigtigt, at du husker at få undersøgt dine tænder. Tænderne kan give store problemer og smerter, hvis de udvikler problematikker, som der ikke bliver gjort noget ved.

Desuden er tandlægen præventiv i sin funktion, da en tandlæge er med til at opdage potentielle problemer, inden de får lov til at udvikle sig. Husk derfor dine besøg.