Et nyt step i livet

juni 7, 2023 0 Af admin

Jeg træder ind i det lille lokale, hvor jagttegnskurset skal finde sted. Rummet er fyldt med spændte og ivrige mennesker, der alle deler samme drøm som mig – at blive en dygtig jæger. Jeg mærker sommerfuglene i maven, mens jeg finder en plads og hilser på mine medkursister. Jeg har valgt at tage et jagttegn hos jegttegnkurser.dk 

Vores instruktør, en erfaren jæger som byder os velkommen og begynder at introducere os til kursets indhold. Han fortæller os, at vi vil lære alt fra våbenhåndtering og sikkerhed til vildtpleje og naturovervågning. Jeg suger ivrigt alle informationerne til mig og er begejstret for den kommende udfordring. 

De første par uger er teoretiske lektioner, hvor vi lærer om jagtlovgivning, forskellige dyrearter og deres levevis. Jeg noterer flittigt ned og studerer lærebøgerne omhyggeligt om aftenen. Det er en fantastisk instruktør og formår at gøre selv de mest komplekse emner interessante og letforståelige. 

Efter den teoretiske del er det endelig tid til den praktiske træning. Vi bliver taget med ud på en skydebane, hvor vi skal lære at håndtere forskellige typer jagtvåben. Jeg får udleveret et gevær og mærker spændingen, da jeg tager sigte mod målet. Efter flere forsøg lykkes det mig endelig at ramme plet, og jeg kan mærke stoltheden vokse i mig. 

I de følgende uger bevæger vi os ud i naturen og lærer at spore dyrespor, identificere forskellige fuglesange og studere vildtets adfærd. Vi lærer også om vildtpleje og hvor vigtigt det er at bevare en sund og bæredygtig bestand af dyr i vores område. 

Mens kurset skrider frem, knytter jeg venskaber med mine medkursister. Vi hjælper hinanden og deler vores oplevelser, både de succesfulde og de mindre vellykkede. Der er en stærk følelse af samhørighed og fællesskab i gruppen, og det gør hele oplevelsen endnu mere værdifuld. 

Efter flere måneders intensiv træning nærmer vi os endelig afslutningen af kurset. Vi skal alle igennem en praktisk og teoretisk eksamen for at få vores jagttegn. Jeg føler mig både nervøs og spændt, men jeg har arbejdet hårdt og er forberedt på udfordringerne.