Fan af Danmark

juli 11, 2022 0 Af admin

Hygge

Der er ikke mange der kan modsige sig, at danskerne har styr på et eller andet. Og det må vi jo have siden, vi er blevet kåret et af de gladeste lande de sidste mange år i træk. Men hvorfor er vi så glade? Der er mange der mener at dansk kultur er noget helt specielt. Ordet ‘hygge’ er gået viralt gentagende gange. Grunden har været, at ordet ikke er til at oversætte men det er en stemning og følelse, som mange gerne vil opnå. For at finde nogle af grundene til den glade befolkning må man kigge på madkulturen og staten.

Staten

Mange eksperter peger på, at den socialdemokratiske statsstyring er grunden til glæden i Danmark. Staten er bygget på skat, hvilket sikrer at flest mulige borgere kan nyde offentlige ydelser. Her gælder det både at studerende kan tage en uddannelse gratis, men de modtager SU. Men også statsstøtten til alle dem, som ikke kan arbejde pga. sygdom eller andet. Man må bare sige at den danske stat støtter deres borgere i høj grad. Det er et system, som mange stater kigger langt efter at opnå. Men det er en tidskrævende proces, hvilket også kræver at statens borgere skal være omstillingsparat og se skatteinflydelse i et større perspektiv. 

Madkulturen

Et meget andet punkt er madkulturen i Danmark. Danskerne elsker god mad i alle dens former. Og vi er ikke bange for at bruge pengene på. Feltet af mad i de danske storbyer er enormt stærkt og ofte må man reservere flere uger før, for at plads på de gode restauranter og spisesteder. På det seneste er gammeldansk madkultur kommet igen – smørrebrød, flæskesteg og frikadeller er tilbage på menuen og danskerne strømmer til stederne, hvor de har styr på at folde en roastbeef mad eller sammentømre en lun dunse.