Find den rette hundesnor til din hund

oktober 13, 2022 0 Af admin

Det er ikke alle hundesnore der er beregnet til alle typer hunde. Derudover er der også nogle snore som er mere egnet til træning, mens andre er bedre til rolige gåture en søndag eftermiddag. Hvis man eksempelvis har en lille hund som en bomuldshund, eller en fransk bulldog, så kan man ikke have en snor, som kun sidder i et halsbånd. Dette kan resultere i, at man påføre hunden skader på nakken og halsen, hvis man skulle komme til at trække i den. I stedet bør man få en hundesnor og sele, som passer til hundens krop og størrelse.

Få råd fra en professionel

Det kan man nemt gøre ved at rådføre sig med en dyrehandel, som hurtigt vil kunne finde frem til den snor der passer bedst til netop din hund. Man kan også gå på nettet og læse lidt op på hvilken snor man bør skaffe til sin hund. 

Forskellige snore til forskellige situationer 

Hvis man eksempelvis har en lille hvalp, som endnu ikke har lært at gå pænt, så gør man klogt i at anskaffe sig en kortere hundesnor. På den måde kan man nemmere styre hunden, men kan også nemmere symboliserer til hunden hvad man ønsker den skal gøre. Eksempelvis kan man få den til at sidde sig ved at trække let op i snoren. Det er dog vigtigt, at man husker at rose hunden efterfølgende, så den ved den har gjort noget godt. 

Du kan nemt og hurtigt finde frem til hvilken snor der passer bedst til hvilken situation, det handler bare om at gøre lidt research!

Husk også at en gå tur er sundt for både dig og din hund – for som voksent menneske bør du bevæge dig 30 minutter om dagen og netop derfor kan en god lang gå tur med din hund være et godt skub på vejen til en sundere livsstil.