Forstå baggrunden for det kommende folketingsvalg, og vælg din egen favoritkandidat!

oktober 10, 2022 0 Af admin

Så er det tid til folketingsvalg – demokratiets festdag! Og der er stor udskiftning i Folketinget blandt de nuværende medlemmer – så stor at det kan være svært at følge med i, hvilken kandidat du skal stemme på.

Det er altid en god ide at forstå hvad det enkelte parti og den enkelte kandidat står for. På den måde kan du være sikker på, at din kandidats holdninger flugter med dine egne.

For når du nu skal være med til at sende en kandidat i Folketinget, skal det også være en god kandidat.

Læs mere om partier og kandidater

denne side finder du masser af information om alle opstillingsberettigede partier og kandidater. Du vil finde beskrivelser af de enkelte partiers historier og partiernes kandidater.

Så kan du sætte dig i ro og mag og forstå, hvad det enkelte parti står for. Og du kan afgøre, om det er en sag og en kandidat, som du gerne vil støtte.

Følg med på bloggen i det daglige

Undervejs i valgkampen bliver der også opdateret en blog med dagsaktuelle emner. Der kommer til at blive fart på i denne valgkamp, så derfor kan det være godt med en hjemmeside med indhold, som giver dig en uafhængig introduktion til, hvad der er op og ned i politikernes taler og holdninger.

En af de mest interessante valgkampe i mange år.

Valgkampen i år er præget af flere forhold. I det følgende sætter vi lidt flere ord på tre af de vigtigste emner

Den globale økonomi med inflation og stigende forsyningspriser

Priser på energi og strøm er steget kraftigt – bl.a. pga. krigen mellem Rusland og Ukraine. Det har skabt usikkerhed om, hvad der vil ske i Danmark. Så et af de vigtige spørgsmål i valgkampen bliver, hvem befolkningen tror er bedst til at hjælpe os igennem denne krise.

Nye partier, der stiller op

I dette valg er der kommet to nye partier, som er i stand til at trække stemmer fra den røde side af Folketinget til den blå. Det er vigtigt at forstå, hvor mange borgere der bevæger sig ad denne vej og dermed øger sandsynligheden for at den blå blok vinder valget – og hvad den røde fløj kan gøre for at dæmme op for denne bevægelse.

Minksagen som efterdønning fra Corona-pandemien

Den siddende regering blev berømmet undervejs i Corona-pandemien. Men regeringens rolle i den såkaldte minksag har kostet meget på regeringens troværdighed, fordi der er mistanke om at regeringen har handlet ulovligt. Hvordan kommer regeringen til at kunne slå igen på den historie?

Der er meget på spil, så følg med og bliv opdateret.