Har du fugt i kælderen?

Har du fugt i kælderen?

marts 21, 2021 0 Af admin

Der er i dag rigtig mange danskere, der køber ældre hjem. Disse er der nemlig en vis charme over, og der er mange, der godt kan lide det lidt ældre udtryk og den æstetik, som der er forbundet hermed. Dog er der med de ældre hjem også meget arbejde og vedligehold, der gør sig gældende, og det er især noget, der gør sig gældende, hvis man tager et kig på kælderen.

Kælderen i de ældre hjem vil nemlig ofte være både fugtig og som følge heraf også ubehagelig at opholde sig i. Og det betyder, at den måske ikke står tilbage med mange anvendelsesmuligheder.

Kommer fugten op fra gulvet?

Det er dog heldigvis noget, der findes råd for. Læs mere her og få mere viden om, hvordan du forebygger fugt i din kælder.

Når du oplever, at du har fugt i din kælder, er det vigtigt, at du gør en indsat for at slippe af med fugten. Gør du ikke det kan fugten udvikle sig og blive til skimmelsvamp, som også kan sprede sig til større områder af hjemmet.

Derfor bør du finde ud af, hvor fugten kommer fra. Er det for eksempel fra gulvet, fordi kælderen ligger tæt op ad den fugtige ord, kan det være du skal overveje en løsning med elektroosmose.

Fugten kan hurtigt forplante sig og blive til skimmelsvamp

Kælderen er altid omgivet af fugtig jord fra næsten alle sider, og på sigt er det noget, der kan gøre stor skade på for eksempel sokkel og fundament generelt. Med tiden kan det også føre til at den fugt, der kommer fra jorden, kommer ind i hjemmet, og derfra kan den således sprede sig til de resterende rum.

Når først fugten har fundet en vej ind, kan det være svært at holde den ude, og derfor er der lagt den perfekte grobund for. at der opleves en forekomst af skimmelsvamp i dit hjem med start i din kælder.

Få lagt omfangsdræn hvis fugten kommer fra siderne

Det kan dog også være, at det er siderne, der er angrebet, hvorfor det kan være en fordel at få lagt en omfangsdræn omkring dit hus. Læs mere om det her.

Her er der tale om en lidt større proces, der sørger for, at vandet ledes væk fra din grund i stedet for, at det løber ned og gør skade på både din sokkel og dit fundament.

Lad professionelle tage over på det store arbejde

Uanset om du vælger at gøre brug af elektroosmose eller omfangsdræn, så er der tale om to ret stor opgaver. Derfor anbefales det, at du tager kontakt til professionelle indenfor faget, der kan rykke ud med stor erfaring og ekspertise og på den måde sørge for, at arbejdet bliver udført bedst muligt.

Det er din sikreste vej til at sørge for, at du kommer fugten i dit hjem til livs én gang for alle.