Havedekoration er det nye

maj 17, 2021 0 Af admin

Havedesign er nøglen til at skabe en have, du vil elske i de kommende år. Uanset om du leder efter haveanlægsidéer eller mere skræddersyet inspiration til haven, såsom havemøbler, lys eller planter, så er der masser af ting her, som kan være med til at forbedre din have. Transformer din baghave, uanset om den er stor eller lille – du vil ikke fortryde det.

Læs videre og find ud af hvordan.

Møbler er vigtige

For mindre haver og terrasser, så kan møbler, som nemt kan pakkes væk komme i brug. L-formede sofaer kan være overraskende kompakte, men kan se ud som luksuriøse møbler. Større rum kan rumme fulde siddesæt med matchende stole, sofaer og borde. Liggestole er også blevet meget populære og det er en hængekøje også. Fordi hængekøjer svajer fra side til side, er de perfekte steder til en lur i solen. Ud over at være funktionelle hjælper hængekøjer også med at mindske stress, så du kommer i en afslappet sindstilstand. Derfor kan de helt rigtige møbler gøre en kæmpe forskel. Og lad os ikke glemme de andre must-haves, som en terrassevarmer og en grill, sådan at aftenen kan fortsætte i lige så lang tid, som du vil have den til (og måske endda længere).

Blomsterne

De bedste havedesign starter med strukturelle planter fyldt med smukke, blomstrende planter. Inkluder små buske i din have til større områder for at få det til at se mere fyldt ud.  Når du har fået det på plads, skal du udfylde resten af haven med smukke blomster. Prøv at holde fast i nogle specifikke blomster og arranger dem i gentagne mønstre for en koordineret og harmonisk effekt. Beholdere tilbyder mest fleksibilitet, da du kan flytte blomsterne rundt, men de ser også rigtig fine ud, når de er plantet ned i jorden. Når du vælger disse blomster, så prøve at vælge nogle som har varierende sæsoner, så du har mindst en slags farve i haven året rundt. Blomster går aldrig af mode, så det er en god investering.

DIY Projekter

Det er selvfølgelig vigtigt, at din have er din have og det er også det, som den skal udstråle. Det er den tid på året, hvor hygge og spisning bevæger sig udendørs, hvilket betyder, at du har brug for en solid dekorationsplan. Uanset din designstil er der en række DIY-projekter, som du kan prøve for at gøre din have så pæn. Du kan f.eks. lave et personligt fuglehus eller bygge et bålsted, hvor dig og familien kan sidde om aftenen. Der er også meget sjove projekter, som involverer at tage en stige og fylde den med planter eller endda at male din dørmåtte. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan finde på, men det er vigtigt, at du også tænker fremad, sådan at du kan benytte dig af haven og elske den i de kommende år. Det kan godt være, at du skal lave lidt touch ups her og der, men basis elementerne skal helst være nogle, som du absolut ikke kan undvære.