Husk at overveje dette, når du beskærer dine træer

juli 12, 2022 0 Af admin

For rigtig mange af vi boligejere er drømmen om en fantastisk have noget, som vi tillægger stor værdi. Haven er nemlig en vigtig del af husets samlede udtryk, og fortæller noget om dets ejere. En rodet og vildtvokset have vil således fortæller, at ejerne måske ikke er de største ordensmennesker i nabolaget.

Ligeledes har haven stor praktisk værdi. En god have kan bruges til alt fra at slikke sol til at ungerne kan lege der dagen lang – altså når vejret tillader det.

Derfor er der intet odiøst i, at vi gerne vil have en flot og brugbar have. Og det kan nogle gange kræve, at man bearbejder havens træer ved at beskære dem.

Derfor beskærer mange deres træer

Der er en åbenlys grund til at beskære sine træer: sygdom. Sygdom i træet kan slå det ihjel og gøre det farligt at være omkring, fordi grene kan styrte ned.

Der er dog også andre årsager til, at mange vælger at investere i beskæring af træer. Det kan f.eks. være når træernes grene vokser op mod huset. Men det kan også være et spørgsmål om, at der ikke kommer nok sol igennem træernes top, fordi den har vokset sig for tæt.

Her skal man dog huske at overveje, hvornår man beskærer træet. Der er nemlig forskel på det resultat man får, når man beskærer sommer kontra vinter.

Husk formålet

Ønsker du at tynde ud i dit træ? Så er det vigtigt, at du beskærer det i den sene sommer – fra 1. juli til september. Her har den kraftigste vækst nemlig aftaget, hvormed du ikke får så mange nye skud. Det er naturligvis essentielt, hvis formålet er at begrænse træets tæthed. Skal du give mere fylde til træet, er det derimod bedst at trimme eller klippe det omkring januar til marts.

Du bør desuden kun beskære dine træer på en tørvejrsdag, da det kan give problemer med angreb fra svampe, hvis du beskærer træet under regnen.