Hvad er en nyhed?

Hvad er en nyhed?

marts 7, 2021 0 Af admin

Mennesket kan leve uden aviser, men ingen aviser kan leve uden nyheder. Nyheder er journalistikkens rygmarv. Den grundlæggende antagelse om journalistik er indsamling, præsentation og fortolkning af nyheder, der er beregnet til at informere folket om nyt. Nyheder kan findes et sted som https://nyhedshelten.dk/, men hvad lige præcist er en nyhed, og hvilke elementer består den af?

Hvad er en nyhed – umiddelbarhed

Rapportering af noget, der lige er sket eller er ved at ske. Tiden er en stærk ingrediens, “i dag, i går, tidligt i morges, i morgen.” Nyhedens friskhed udgør “umiddelbarhed” i nyhederne.

Nærhed

Fakta og begivenheder, der er vigtige for dig personligt; inflation, situationen i Iran, især hvis en af ​​gidslerne er nogen, du kender, eller et familiemedlem til en nær ven, lukningen af ​​en brandstation tæt på dit hjem. En sådan lukning er mindre vigtig, når den sker på tværs af byen.

Det spørgsmål, som journalister mest stiller, er: “Hvis dette skete uden for mit nærmeste område, min by, min stat, ville jeg være interesseret i at læse om det?”

Vigtighed

Hvad er en nyhed? Vigtighed som et nyhedselement er velkendt for de fleste af os. Den offentlige skikkelse, indehavere af et offentligt embede, velrenommerede eller dem, der stimulerer vores nysgerrighed, mennesker i indflydelsespositioner nyder alle fremtrædende nyheder.

For at din besøgende eller højttaler skal kvalificere sig til nyhedsfremmende position, skal han eller hun være velkendt nok til at lede læsernes opmærksomhed enten efter omdømme eller af arten af ​​det emne, der skal diskuteres.

Underlighed

Nyheder er ofte underlige. Det bizarre, det usædvanlige, det uventede kommer ofte med nyheder. Generelt er de mennesker, der udfører slående bedrifter i nødsituationer, nyheder, såsom en kvinde, der løfter en bil af sit barn, rejser verden rundt i en sejlbåd, usædvanlige genbrugsmetoder, brug af materialer på en anden måde. I journalistik er mærkelighed defineret som formlen “mand bider hund”.

Konflikt

Konflikt er et element, der er mest observeret i dag med sammenstød mellem ideologier, der skaber overskrifter over hele verden. Selvom de fleste virksomheder og organisationer viger væk fra rapporteringen om konflikt, er det forståeligt, at dette element er solidt baseret i nyhedsformlen.

Spænding

Spænding skaber og udvider nyhedsappellen. Resultatet af de iranske gidsler er spændende nyhed. For det meste ville organisationer sjældent opleve denne type omstændigheder. Det er nyttigt at huske, at nyhedsspænding ikke er det samme som mysteriespænding. Imidlertid opstår mysteriespænding i nyheder, når en forbrydelse er begået, og der søges efter en mistænkt.

Følelser

Følelser er et nyhedselement, der almindeligvis kaldes “menneskelig interesse” -historier, der vækker vores anerkendelse af de grundlæggende behov både psykologiske og fysiske. Historier, der giver læseren mod, sympati, vrede eller andre følelser i al deres mangfoldighed, håndteres almindeligvis i historier af feature-typen. Organisationer skal være opmærksomme på mulighederne for historier om “menneskelig interesse”.

Konsekvenser

Det sidste element i nyheder, konsekvens, er sværere at forklare, men generelt for at en historie skal få konsekvenser, skal det være vigtigt for et stort antal læsere. Det må have en vis indvirkning på læseren. Sådanne nyheder vil påvirke dem på en eller anden personlig måde.