Hvilken printer er billigst i blæk?

februar 22, 2022 0 Af admin

På markedet for inkjet printere findes 3 forskellige typer:

 • Inkjet printere som opererer via 2 printerpatroner (en sort blækpatron og en tri colour farvepatron)

 • Inkjet printere som opererer via separate patroner (typisk 4, 5 eller 6 forskellige farver)

 • Inkjet printere som opererer via den allernyeste refill-teknologi, hvor kun refillblæk anvendes (ingen patronhylstre)

Herunder giver vi dig svar på, hvilken printertype du skal vige udenom, hvis du ønsker at anskaffe en printer, som er billigst i blæk, og hvilke(n) du i stedet skal vælge; sidstnævnte afhænger af dit individuelle printbehov.

Vælg ikke en printer med 2 printerpatroner

Vælger du en inkjet printer, som opererer via 2 printerpatroner, en sort blækpatron og en tri colour farvepatron, vil du ikke skulle hoste mange 100 kronesedler op for selve printeren. Af selvsamme årsag er der desværre rigtig mange, som køber denne printertype. Men lad dig ikke rive med af en lav udsalgspris!
– Heller ikke når du tilbydes et supertilbud, hvor du både får en printer af denne printertype samt blækpatroner til en skrald god pris – denne printertype kan komme til at koste dig dyrt i drift!

Mere om denne printertype:

 • Patronerne, som ofte indgår i supertilbud, hvor du både får en printer og patroner til en overraskende lav pris, er starterpatroner, som blot kan levere ganske få print. Du vil derfor hurtigt skulle købe nye patroner
 • Ét sæt originale printerpatroner til denne printertype koster som oftest mere end prisen, du har måttet betale for printeren inkl. starterpatroner
 • Denne printertype udbydes billigt, så du kan blive forbruger af printerproducentens dyre, originale printerpatroner (det er disse, som udgør en god forretning for printerproducenterne)
 • Originale printerpatroner til denne printertype indeholder en begrænset mængde af blæk, selv i XL-forpakninger, hvorfor de kræver udskiftninger med jævne mellemrum
 • Selv kompatible printerpatroner til denne printertype har en relativ høj pris. Disse indeholder dog væsentligt mere blæk end originale patroner
 • Tri colour farvepatronen vil blive en dyr affære for dig. Opbruger du fx magenta blæk, så vil printeren kræve en udskiftning af patronen til trods for, at den stadig er fyldt op med både cyan og gult blæk
 • Kompatible blækserier kan være svære at skaffe for forhandlere, da tredjepartsproducenter ikke må producere patroner til denne printertype selv grundet diverse patentrettigheder.

  Alle uoriginale blæk- og farvepatroner er genanvendte originale printerpatroner, som er blevet renset og genopfyldt med ny blæk.


Vælg printer med separate patroner og udskriv billigt

Vil du have en inkjet printer med billige blækpatroner, så skal du vælge en printertype, som opererer via separate printerpatroner.

I en sådan printer, vil der være minimum 4 patroner (primærfarverne cyan, magenta, yellow (gul) og key color (sort)), og visse anvender også 5 eller 6 patroner (t.ex. en photo sort – og en grå patron).

Derfor skal du vælge denne printertype:

 • Med separate printerpatroner kan du reelt nøjes med kun at udskifte den patron, som er løbet tør for blæk – dette er både til gavn for miljøet og din pengepung
 • Priserne på separate blækpatroner er lavere end priserne på blæk- og farverpatroner, som anvendes i printere, som kun opererer via 2 printerpatroner. (Dette gælder både originale og kompatible patroner)

  På patroner, som anvendes i printere, som kun opererer via 2 patroner, sidder printhovedet på selve patronerne, hvilket gør disse dyrere at producere; derfor koster de bl.a. også mere i udsalgspris.
  I printere, som anvender separate patroner, sidder printhovedet som en separat del i printerne, hvorfor produktionsomkostningerne er lavere forbundet hermed.

 • Der findes et kæmpe marked for billige, kompatible printerpatroner, så disse er lettilgængelige for dig som forbruger.

  Blækpatroner, til printere med separate blæktanke, kan nemlig produceres helt fra ny af tredjepartsproducenter uden at patentrettigheder bliver brudt.

Vælg printer med allernyeste refill-teknologi – Billigste løsning til dig med et meget stort printbehov

Har du et meget stort printbehov, bør du overveje en printer, som opererer via den allernyeste refill-teknologi.

Teknologien kan siges at tage afsæt i de efterhånden gammeldags CISS-systemer, men den er mere praktisk (og ikke så klodset som et CISS-system).

Derfor bør du vælge denne printertype:

 • Printertypen er miljøvenlig, da der i sådanne printere ikke er behov for printerpatroner, men kun refillblæk, som man selv påfylder direkte ned i fastmonterede blæktanke i printeren.

  Ressourcespild reduceres derfor betydeligt, eftersom der ikke skal produceres nye printerpatroner til disse printertyper.

 • Printere af denne slags kan indeholde en utrolig stor mængde blæk, hvilket giver dig mulighed for at udskrive mange flere dokumenter end med printerpatroner
 • Tilhørende flasker med refillblæk fås relativt billigt

En printer, som opererer via denne nye refill-teknologi, skal dog siges at være dyrere end de to andre omtalte printertyper; at den er et økonomisk valg til trods, skyldes dens lave driftsomkostninger.

Bemærk:
En ulempe ved printere med denne teknologi er, at svampene i blæktankene ofte bliver fyldte med overskudsblæk, og når printhovedet, som sidder i selve printeren, og som suger blæk fra tankene gennem et slangesystem, bliver slidt op, så skal printeren kasseres; man kan også udskifte eller reparere dette, men i de fleste tilfælde vil det ikke kunne betale sig.