Investeringer: 5 råd fra rollemodellen

januar 5, 2023 0 Af admin

Har du brug for nogle råd til at komme i gang med dine investeringer? Så kan du få dem lige her! Vi har nemlig gennemgået internettet for gode råd, så du kan få de bedste lige her fra rollemodellen.

Overvej om din næste investering skal være langsigtet eller kortsigtet

Mange tror fejlagtigt, at alle investeringer er ens. Man investerer i et aktiv og så opnår man et afkast, hvis man er heldig. Det er dog ikke altid så enkelt. Hvis du gerne vil have et hurtigt afkast, kan det være en god idé at undersøge dine muligheder for at lave kortsigtede investeringer. Der er dog aldrig sikkert, at man opnår et afkast.

 

Når du laver kortsigtede investeringer, er det en god idé at være tænke over, at du skal være meget opmærksom på markedet. Man kalder også dette en aktiv investering. Eksempler på kortsigtede investeringer kan være CFD’ere, som er en metode, mange daytraders bruger. Et andet eksempel på en kortsigtet investering kan være valutahandel.

 

Hvis du er mere interesseret i at lave nogle gode langtidssigtede investeringer, bør du overveje dine muligheder for at investere i ETF’ere. ETF’ere er investeringsfonde, som består af mange aktiver. Denne investeringsmetode er kendt som en af de mest sikre investeringsmetoder, specielt når der er tale om langtidssigtede investeringer.

Lav aldrig paniksalg

Når du har lavet en investering, er det vigtigt, at du ikke laver paniksalg. Når man taler om paniksalg, taler man om, at man sælger fordi at aktivet falder i værdi og man ikke ønsker at miste flere penge. Dog, når man ser på analyser og aktiemarkedet generelt set, stiger aktivet ofte i værdi igen. Derfor ender du hurtigt med at miste flere penge end nødvendigt, når du lavet et paniksalg.

 

Væbn dig i stedet med tålmodighed og vent på, at aktiemarkedet stiger i værdi igen. Der er en stor chance for, at aktivets værdi vender snart igen! For at undgå at ende i en situation, hvor du laver paniksalg, kan du investere et mindre pengebeløb. På den måde føles tabet ikke så stort, og du vil have nemmere ved at væbne dig med tålmodighed.

Lav din research – og vær kritisk

Når du handler med aktier, er det altid vigtigt at du laver din egen research. Det er nemt at tage andres råd for gode ord – og ganske enkelt følge med på en bølge. Dette kan dog være en meget dårlig idé.

 

Lav derfor altid din research, vær kritisk og følg din mavefornemmelse. Læs om markedet på internettet og i aviserne. Selvom du måske tænker, at vedkommende som giver dig råd ved, hvad de taler om, er det vigtigt at huske, at alle kan tage fejl.

 

Disse råd er blot et udstik af de mange gode råd, som der findes, når det handler om investeringer. Læs derfor nærmere om, hvad du skal forholde dig til, når du skal investere.