Nyt sofabord til din sofa

juli 17, 2022 0 Af admin

Kigger du efter et nyt sofabord til stuen, er det rart at have et bredt sortiment af flotte sofaborde at gå på opdagelse i. 

Et sofabord er ikke bare et sofabord. Det er et bord, som man skal bruge til flere forskellige ting, og derfor kan det være godt at gøre sig nogle overvejelser, inden man køber bordet. 

Måske bruger du sofabordet til din kaffekop, når du sidder og skriver på computeren. Det kan også være, du synes om at udstille nipseting og vaser med blomster på bordet, så bordet tager sig ud på fineste vis. 

For nogen er det også rart at kunne sidde og spise tapas og andre lækkerier ved bordet, når man hygger sig med familie og venner. 

Det er rart at kunne vælge det rigtige sofabord, som man gerne vil have stående ved sofaen. 

Hvilket sofabord passer til dit behov 

Du kan begynde med at tænke på, hvilken højde dit sofabord skal have. Skal det være højt eller lavt? Rent funktionelt kan højden godt have en betydning. 

Såfremt bordet er højt, er det nemmere for dig og gæsterne og sidde og drikke kaffe og spise kage ved bordet. Men hvis du vælger et højt sofabord, skal du måske også tænke på, at dine pynteting på bordet ikke er så høje, at de dækker for tvskærmen. 

Vælger du et lavt sofabord, giver det plads til at sætte sofaen i fokus, og pyntetingene kan være højere, uden de generer udsynet. 

Du kan også tage et kig på et sofabordssæt bestående af to eller tre sofaborde. Måske er du interesseret i borde, der har forskellige højder. Så er der både mulighed for høje nipseting, og for at du kan sidde og spise tapas med vennerne. 

Om bordet skal være rektangulært, rundt, kvadratisk eller trekantet, afhænger af smag og behag, men også af, hvor meget gulvplads, du har at gøre godt med. Du skal også tænke på, hvor lang din sofa er. Hvis det er en stor og lang sofa, skal du måske vælge et stort rektangulært sofabord. Men hvis det er en lille sofa, vil et lille kvadratisk eller rundt bord måske bedre komme til sin ret. 

Sofaborde i forskellige materialer 

Sofaborde kan fås i mange forskellige materialer. Her kan du tage udgangspunkt i din stilart og din sofa, når du vælger bordet. Til den lyse stofsofa er det måske et hvidt eller lysegråt sofabord, der vil matche flot. Ja, det kan også være et bord i naturfarvet egetræ, mangotræ, rattan eller terracotta farvet fibercement, du synes godt om. 

Er du til fest og farver er det perfekt at vælge et sofabord i f.eks. grøn marmor, blåt jern eller rosa glas. Her vil det være oplagt at kigge på de andre farver, dine møbler har i stuen, så farverne kommer til at passe sammen. 

Til Art Deco stuen kan du evt. bruge et sofabord med glasbordplade og guldfarvede ben med blade eller blomster. Ja, et bord med spejlglas i bordpladen, vil helt bestemt også kunne sætte prikken over i’et. 

Hvis du gerne vil have et bord i gråt eller sort stål eller måske i antik messing, vil det passe rigtigt godt til den industrielle stilart. 

Benene på sofaborde er også udformet forskellige og lavet i forskellige materialer. Der er skulpturelle udførte sofabordsben med krummelurer og udskæringer i både stål og træ. Nogle borde har fire runde lige ben, og andre borde er med trompetfod. 

Uanset hvilket materiale, dit sofabord er lavet i, kan du finde borde med både hylder og skuffer. Dette kan være praktisk, hvis du vil have plads til magasiner, bøger og andre småting.