Opsparingsmetoder

august 30, 2022 0 Af admin

Vi kender det alle, man har besluttet sig for at spare penge, og ligger et vidst beløb til siden hvert måned. Gang på gang hører man folk der ikke kan holde deres opsparing urørt, og fordi vi er så købelystne, ender opsparing med at gå til nyt tøj eller den nyeste IPhone. At spare penge op er generelt en disciplin der for mange kan være svær at overholde, derfor vil vi i denne artikel give dig nogle redskaber og metoder til hvordan man effektivt kan spare penge op.

 

En opsparingskonto

Ligesom en børnekonto, kan man vælge at få oprettet en låst konto hos sin bank. Det er den mest almindelige og kendte metode til at spare op, og ser man frem til at købe hus, bil eller andre lidt større investeringer, er det en god måde at være sikker på man ikke kommer til at spilde sine penge op på andre ting. Det fungerer ofte sådan at man selv bestemmer sig for et hvis beløb som man har råd til at tilsidesætte hver måned. Ved at binde penge til din bank, vil en god bank give dig en bedre indlånsrente end på dine andre konti, da det er penge som de kan være sikre på at have i en bestemt tidsperiode. Fordi ligesom din børneopsparing, vil man med en opsparingskonto aftale med banken hvor lang tid din konto skal være låst. Med en bedre forrentning af dine penge, vil du samtidig undgå at dine penge taber for meget værdi til inflationen, som i disse tider har været meget høje.

 

Aktiesparekonto

Den anden mulighed er at du investerer dine penge. Det er en solid løsning, også selvom du ikke har erfaring med investering. Hertil skal det siges, at der er et årligt maksimum indskud på 103.500 kroner, så hvis du planlægger at skal indsætte et højere beløb i din opsparing, kan du ikke få alle penge sparet op her. For at forrente dine penge gennem investering, giver det sig selv at man skal investere i noget. Her er der et hav af muligheder, og vil man bruge minimal tid på at sætte sig ind i at investere og forstå trends på markedet, vælger man at investere i en aktiefond. En aktiefond er eksperter i at investere, og når du investerer i en aktiefond, investere du i at de eksperter tager de rigtige valg. I en aktiefond vil dine aktier samtidig være diversificeret, hvilket vil sige at dine penge ikke kun går til en organisation men en masse forskellige, hvilket minimer risikoen for tab.

 

Kontant

Vores sidste anbefalet metode til at spare penge op er kontanter. Det er en gammeldags metode, som måske mest af alt minder en om Olsen banden og store pengeskabe. Har du mange penge i kontanter er det vigtigt at du opbevarer dem et skjult og sikkert sted for indbrudstyve, og andre der måtte være interesseret i dine penge. Kontanter kan ikke spores, så har du først mistet dine penge, er det meget svært at finde gerningsmanden og vigtigst af alt, kan det være lige så svært at for dækket tabet af sin forsikring. Derfor skal du have en ordentlig lås til dit pengeskab, hvor vi anbefaler at du køber noget så stærkt som en trailer lås. Den store ulempe her er at dine penge ikke har mulighed for at blive mere værd, de forbliver det samme antal, men taber værdi til inflation. Derfor bør man overveje at købe guld for sine kontanter, da guld stiger i værdi fordi det er et råmateriale.