Sådan fjerner du bambus

oktober 1, 2022 0 Af admin

Bambus er en meget robust og alsidig plante – og dens vækst er tæt. Den vil derfor hurtigt sætte et frodigt præg på haven. Bambus er også stedsegrøn, så man vil have glæde af dens grønne blade hele året rundt. Mange har således fået øjnene op for bambus som hæk. Netop på grund af dens robusthed, er bambus dog ikke en plante, som er særlig nem at slippe af med igen. Hvis du altså beslutter dig for at skulle af med bambus og i stedet vil etablere en ny hæk, så kræver det lidt mere end blot en skovl. Vi kommer her med vores bedste tips til, hvordan du kan fjerne bambus fra haven igen.

Rendegraver

Det er som sagt ikke nok at gå til bambus med en skovl. Det er nemlig meget robust, så du vil ikke komme særlig vidt bare med en skov, især ikke, hvis der er tale om et stort areal. Hvis du derfor skal i gang med at fjerne bambus, får du brug for en rendegraver til formålet. Der er nemlig mange rødder langt nede i jorden, som du skal have med, og det får du simpelthen ikke med en almindelig skovl. En rendegraver kan hjælpe dig med at komme langt nok ned, så du kan få det hele med, og det hjælper dig selvfølgelig også med at gøre jorden klar til ny beplantning.

Sprængning

Det lyder måske lidt voldsomt, men hvis du gerne vil være sikker på at komme bambusplanterne til livs, så er sprængning faktisk den bedste løsning. Det er en hurtig og effektiv metode til at komme helt af med bambus, både over og under jorden. Når det først er sprunget løst, så kan du samle det hele sammen og skille dig af med det på genbrugspladsen.

Salt

Hvis det ikke behøver at gå helt så hurtigt, så kan du prøve at slå bambus ihjel ved at overhælde dens rødder med fint salt, der anvendes til opvaskemaskinen. Det er generelt en længerevarende proces, men det kan virke og er helt sikkert et forsøg værd. Når rødderne først er døde, er bambussen meget nemmere at fjerne, også med en skovl, hvis der ikke er andre muligheder.

Grøft med vand

Du kan også prøve at gave en grøft (1 spadestik) rundt om bambussen, fylde grøften med vand fra slangen og så blive ved med at fylde vand på. Bambussen begynder så at svømme, så du nemt kan vælge bambussen og derefter hugge den op med en økse. Det kræver dog en del tid at grave grøften, og så kræver det også en del vand.