Sådan kan du gøre din virksomhed til et tryggere sted for dine ansatte

november 11, 2022 0 Af admin

Når man arbejder med mennesker af kød og blod, er det naturligvis vigtigt, at man skaber et arbejdsmiljø, der føles trygt og sikkert for alle.

Men for at kunne skabe et sådant miljø, er det nødvendigt med de rette sikkerhedsforanstaltninger og præventive remedier i virksomheden. Vi ser nærmere på 3 essentielle af slagsen.

Overvågning op præventiv opmærkning

Når man har med en virksomhed at gøre, er der ofte mange værdigenstande på dens domicil. Det ved ejerne, og det ved de ansatte. Det ved derfor også, at tyveri er en risiko – og nogle steder endda også i dagtimerne!

Det er derfor vigtigt, at man skilter med sine sikkerhedsforanstaltning, for at skræmme potentielle tyve væk. Det at skilte med sine foranstaltninger er desuden ikke bare med til at skabe utryghed ved tyven, som foretrækker at gøre sine misgerninger et sted, hvor der ikke er hylende alarmer og videokameraer, som fanger personen på fersk gerning. 

Omvendt skaber det tryghed for de ansatte, da de ved, de er et mindre sandsynligt mål – netop på grund af de foranstaltninger.

Alarmsystemet

Et er at skilte med sine sikkerhedsforanstaltninger, men man skal naturligvis også investere i et effektivt værn, når man taler om tyverisikring til erhvervsvirksomheder. Det kan være ved at have et system, som ikke bare har videoovervågning, men også egenskaber som automatisk lukning af døre eller tågesikring.

Tågesikringen er et ekstra godt middel, fordi det er med til at gøre tyven endnu mere forvirret og usikker i sin færden. Kombinationen af høje hylende lyde, blinkende alarmer og sløring af omgivelserne fra tågesikringen er altammen med til at gøre tyven enormt konfus, så han ultimativt opgaver sin utugt.

Brandsikring

Udover at sikre mod tyve, er brandsikring et vigtigt element. Brandsikring er i dag et avanceret felt, hvor man kan få installationer, som automatisk sender besked til brandvæsenet, når der er behov for at de rykker ud og hjælper, ligesom systemerne kan starte for processer, der holder flugtveje fri for rød, mens varmeudviklingen begrænses. Det betyder, at de ansatte kan komme sikkert ud, og at brandvæsenet kan komme ind i bygningen med større synbarhed og bekæmpe branden mere effektivt.