Sådan klæder du dit barn ordentligt på til vinter

maj 17, 2022 0 Af admin

Som forældre vil du naturligvis altid have, at dit barn føler sig godt tilpas. Derfor er der også mange, der er interesserede i at vide, hvordan man sørger for at klæde sit barn tilstrækkeligt på om vinteren, så den kære lille ikke fryser – eller er pakket så voldsomt ind, at det sveder for meget.

Da børn leget meget ude hele året, er det vigtigt med den rette påklædning. Her er det derfor godt at bruge den kendte 3-lags påklædning, som skal sikre komfort til barnet. Metoden er bygget op omkring et inderlag, et mellemlag og et ydrelag. 

Inderlaget bør være en tynd ulddragt, som gerne sidder lidt nær kroppen. Det kan være godt givet ud at investere i marino-uld, som ikke kradser og som er god til at regulere i forhold til kroppens temperatur. En god ulddragt har desuden den enestående fordel, at den kan opsuge fugt. Det er vigtigt, fordi det kan holde barnet tør og derfor være med til at forhindre en forkølelse. Men husk! Bomuld er ikke velegnet som det inderste lag, fordi denne type uld faktisk holder på fugten!

Mellemlaget har til opgave at være isolerende, hvorfor det også her er godt at vælge uld eller en god fleece, som kan beskytte. Det er også her vigtigt at tænke over, at der skal være tale om et lag, som fører fugt væk fra kroppen, og som desuden har til opgave at give varme. Som mellemlag er det også et populært forældrevalg at bruge termotøj, fordi det er godt til at beskytte mod kulden og fører fugten videre udad. Du kan finde termotøj på https://www.babygear.dk/bornetoj/overtoj/termotoj.html.

Det yderste lag skal afvise vind og vand. Disse forhold kan nemlig føre til meget kulde, hvorfor syntetiske materialer kan være vigtige at bruge. Sørg dog altid for, at materialet ikke bliver stift, men sikrer bevægelsesmuligheder.

For at mærke efter, om dit barn er tilpas, kan du altid mærke i nakken, som kan afsløre, om barnet fryser. Er nakken kold, er det muligt, at dit barn vil føle sig kold.