Sådan vedligeholder du dine blækpatroner til printeren

november 25, 2021 0 Af admin

For de fleste mennesker er printerpatroner en udgift, som de ikke rigtig tænker over. Men hvis du tager dig tid til at vedligeholde din blækpatron, kan du spare mange penge i det lange løb. Denne artikel viser dig, hvordan du kan undgå nogle almindelige problemer og holde dem i gang så længe som muligt.

Start med grundlæggende vedligeholdelse

For at få mest muligt ud af din blækpatron skal du rengøre den regelmæssigt. En snavset blækpatron vil føre til lavere udskriftskvalitet og hyppigere nedbrud. Du skal ikke bekymre dig om at tage et par minutter hver uge eller hver anden uge for at gøre dette; det er helt sikkert tiden værd, som du sparer på reparationer i det lange løb! 

Hold dem  i ro

Printerpatroner er generelt forseglede enheder, hvilket betyder, at de er beregnet til at forhindre atmosfærisk eller anden form for fugt i at trænge ind i dem. Hvis du ryster blækpatroner kraftigt, så væsken indeni skvulper rundt, vil det medføre luftbobler i printerhovedet og kan endda beskadige det! Så hold disse væsker godt låst inde, så du ikke kommer til at ryste dem ved et uheld.

Brug ikke udløbne blækpatroner

Du tror måske, at du kan spare penge ved at bruge en blækpatron, før den er udløbet, men det modsatte er mere sandsynligt. Mange printerfirmaer har en chip i deres blækpatroner, som registrerer, hvor meget blæk der er tilbage i patronerne, og som forhindrer enheden i at udskrive, når der er mindre end en vis mængde blæk tilbage. Når blækpatronen er udløbet, fungerer denne chip ikke, og din printer ved ikke, at der ikke er mere blæk!

Brug ikke blækpatroner fra tredjeparter

Mange mennesker sparer penge ved at købe billigere generiske blækpatroner eller blækpatroner fra tredjeparter. Du bør dog undgå at gøre dette, da de ofte ikke fungerer korrekt og kan beskadige printeren. Hvis du skal udskifte en blækpatron, skal du bruge det originale mærkeprodukt og om nødvendigt tage den med tilbage til genbrug. Klik her for flere informationer.