Skal du skal tage lån så er her nogle tips

november 18, 2021 0 Af admin

De fleste danskere har et lån i en eller anden sammenhæng, og for mange af os ville det da ellers også være svært at købe et nyt køkken, tv, bil eller lignende. Skal du låne penge, er der dog mange ting du kan overveje og gøre inden da, som kan give dig et fornuftigt billån. Der er fx et utal af måder at finansiere en bil på. Kampen om låntagerne er stor og derfor kan man også komme afsted med et godt lån, hvis man er tålmodig.

 

Udbetaling og låneperiode

Du har måske været igennem processen tidligere og erfaret hvor svært det kan være at gennemskue hvilket lån, der er det bedste og billigste lån for dig. Det er helt normalt, og rigtig mange mennesker sidder med den følelse. Nogle af de ting du kan kigge på, at få dannet dig et godt overblik over din økonomi og lave et budget inden du søger lån. Du kan ofte spare mange penge ved at låneperioden er kort, og hvis du selv har en udbetaling. Jo større udbetaling, desto lavere lån og muligvis også låneperiode.

 

Sammenlign lånetilbud

En simpel og nem måde at få flere lånetilbud på, er gennem de mange lånetilbudssider som fx www.letfinans.dk. Der udfylder du dine informationer og ønsker til lånet, hvorefter du helt gratis får lånetilbud fra flere banker. Dem kan du så sammenligne og vurdere, hvilket der er det bedste for dig.

Du bør bl.a. kigge på de samlede tilbagebetalingsomkostninger, ÅOP og det månedlige afdrag mm. Husk også at sammenligne evt. krav til udbetaling, gebyrer osv. Du bør også være opmærksom på, at nogle låneudbydere opkræver gebyrer mm. ved ønske om at tilbagebetale lånet tidligere end løbetiden, så det er værd at undersøge. Sidst men ikke mindst, så tal evt. med familie, kollegaer og venner som har prøvet det. De kan ofte give dig nogle guldkorn med på vejen.