Ting du skal tænke over ved ejerskab af en Border Collie

Ting du skal tænke over ved ejerskab af en Border Collie

januar 4, 2021 0 Af admin

Ejer du en Border Collie? Eller overvejer du at tilføje et nyt medlem til familien i form af en Border Collie hund? Border Collie hunde er fantastiske familiemedlemmer, så det er ikke svært at forstå hvorfor. Ved ejerskab er der dog en række ting, som du skal tænke over og dem vil vi gennemgå i denne artikel.

 

Motion og udfordrende opgaver er vigtige for Border Collies

 

En Border Collie hund er en fantastisk sød hund, som er sprængfyldt med energi og godt humør. Border Collie hunde er store hunde, som er meget stærke og livlige, hvilket betyder at de kræver meget motion og mange udfordringer. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på at sørge for, at din Border Collie får de udfordringer som den har brug for. Det skal både være i form af hårde fysiske udfordringer, men også svære mentale udfordringer, da Border Collien er en af verdens mest intelligente hunde. Gode måder at give din Border Collie dette på er lange gåture eller løbeture, samt hundetræning der gradvist stiger i sværhedsgrad.

 

Med henblik på hundetræningen kan du enten selv skabe sjove og udfordrende opgaver derhjemme, som hunden skal gennemføre. Alternativt kan du tage den med til professionelle hundetræningstimer, hvor den også kan få alle disse udfordringer. Som alle andre hunde elsker Border Collies at blive belønnet og få godbider, men den elsker mere end nogen andre hunde at få udfordrende opgaver, som stimulerer både hjerne og muskler.

 

Pelspleje af din Border Collie

 

Border Collies har meget pels, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at give hunden den pelspleje, som den har brug for. Border Collies har mange forskellige typer pelse både i form af farve, længde og blødhed, men alle kræver nogenlunde den samme pleje. Her bør du sørge for at børste din Border Collie en til to gange om ugen og strigle den en gang om måneden. Pelsen kræver ikke specielt meget mere pleje end det, så det er dejligt nemt at pleje en Border Collies pels. Du kan dog også være opmærksom på hundens hår nede ved poterne. Denne hunderace kan nemlig få langt hår nede ved poterne, og det kan derfor være en god ide at klippe dette en gang imellem, hvis du ikke ønsker at hunden slæber unødvendigt meget jord og snavs med indendørs.

 

Opdragelse af din Border Collie

 

Ligesom med alle andre hunde er det vigtigt, at du sørger for at give din Border Collie god opdragelse. For at gøre dette er det først og fremmest vigtigt, at Border Collien får mulighed for at socialisere sig allerede fra at den er helt lille. Dette sikrer at den er åben over for andre mennesker, og ikke snapper af fremmede.

 

Her var altså en række ting, som du bør være opmærksom på, hvis du ejer en Border Collie eller overvejer at købe en. Det er ikke fordi disse ting er meget anderledes end ved andre hunde, men det er dog vigtigt, at du er sikker på at du har tid til at give hunden den motion som den har brug for inden du køber en Border Collie.

Læs mere her