Vælg den rette belysning til dit hjem

Vælg den rette belysning til dit hjem

marts 9, 2021 0 Af admin

Når det kommer til valg af de rette lamper og belysning, kan det betale sig lige at tænke sig en ekstra gang om. Jeg har i forbindelse med valg af lamper til vores nye hus søgt rådgivning hos Lumega Home. Jeg har efterfølgende fundet ud af, hvor vigtigt belysning er. Hos Lumega Home har de fokus på belysning til dit hjem, og de har designet lamper, som giver unik belysning og er mere end bare et designobjekt. Jeg har også fundet ud af, at både lampen og lyset har stor betydning. Hvis vi først kigger på lamperne. 

Vælg den rette lampe 

Når du skal vælge den rette lampe er der mange muligheder. Der findes blandt andet både bordlamper, gulvlamper, loftlamper, pendler og væglamper. De tjener alle forskellige formål, og det kommer lidt an på, hvad lampens formål er, hvad du skal vælge. Typisk vil man kombinere flere i et rum for at skabe optimal belysning. Her er det også vigtigt at tænke over, hvordan lyset lyser ud af lampen. Der kan være forskellige lampeskærme, lyset kan i en væglampe lyse op eller ned af væggen eller ud til siderne. Derudover kan der være mønster eller forskellige farvenuancer på lamperne, som alle giver et forskelligt udtryk. 

Vælg den rette belysning

Udvalget af belysning er lige så stort som udvalget af lamper. Der findes mange muligheder inden for belysning. Det afgørende er dog, hvor lampen skal placeres. Hvis lampen skal være over dit spisebord, vil man typisk anbefale en varmere og mere behagelig belysning – her ville man gå efter en farvetemperatur mellem 2700K og 3000K – den giver et mere intimt, hyggeligt og roligt lys. 

Belysning til badeværelser vil ofte kræve et lidt koldere lys, som giver et mere farveægte lys. Her vil man gå efter en farvetemperatur mellem 3000K og 4000K. 

Taler man om et arbejdskontor eller et andet sted, hvor man skal lave noget praktisk, vil man gå efter et naturligt og virkelighedstro lys, da det er rarest for øjnene at arbejde i. Her vil man gå med en farvetemperatur op til 4000K. 

 

Der er ingen tvivl om, at mulighederne er mange – og der er kun en ting at gøre, det er at klarlægge lampens formål og derefter gå på opdagelse i det udvalg, der opfylder dette formål.