Vær rollemodel for dine børns fremtid

Vær rollemodel for dine børns fremtid

februar 12, 2021 0 Af admin

Det er meget mere miljøvenligt at investere i økologisk bomuld fremfor den almindelige bomuld, da der bliver brugt betydelig mindre h2o i bomuldsmarkerne og på virksomheden der laver bomulden. Der sprøjtes også overvældende færre pesticider på markerne og benyttes færre kemikalier i sengetøjet ved fremstillingen hos producenten. Det bliver altså både mindre skadeligt for barnets hud, mens det også er godt for miljøet.

Der er vokset sig en bølgebevægelse af anderledes materialer de seneste par år, hvor materialet der har slået mest igennem, er bambus. Det fabelagtige ved materialet er, at bambusplanter vokser meget hurtigt. Det gør at du får meget af bambusplanter til produktionen.

Bambusplanten jordforbedrer endda den jord som planten gror i. Det giver fremragende jord til at kunne bruges som jord der kan dyrkes på. Planten er selvbeplantende og kan gøre det, uden hjælp af vækstmidler og skadelig kemi.

Hos NorthOrganic sælger de den type bambus, som er blevet produceret i et lukket kredsløb. 

Tøjindustrien sviner

Der har de forgangne par år været et voldtag af vores allesammen miljø igennem tøjindustrien, som har fremstillet en overflod af tekstil, der snapt er blevet kastet i skraldespanden igen. Det har været trangen for os mennesker, at vi bare måtte ændre vores herregarderobe oftere end alle skifter strømper. Det betyder at der nu bliver smidt kilovis af tekstil ud, som der var nogen tvivl, om kunne have været benyttet af lidende – noget ryger til Røde Kors, men rigeligt direkte i på lossepladsen. Konventionel bomuld er en kæmpe belastning for vores allesammens miljø, da der bruges kæmpe liter h2o i udarbejdelsen.

Bambus formår at være en gris, i nedbrydningsprocessen af bambus. Det koster enorme mængder vand og kemiske stoffer. Der er dog et par stykker, som har opklaret den udfordring. Fx er alt bambus som JBS producerer udvundet i et “lukket system”. Der bliver 95% af alt vand recirkuleret og alt kemi kørt i tanke – så ingenting ender i moder jord. Når du f.eks. køber de bambus underbukser du ser fra JBS, er de helt sikkert mere miljøvenlige end det traditionelle bambusviskose der er fremstillet hos andre.

Vælg GOTS – for dine børn og klimaets skyld

Vil du træffe et bærekraftigt valg når du skal købe sengetøj, skal du træffe et valg om at købe bæredygtige tekstiler – og det må også med fordel være GOTS certificeret, som er en garanti for at det er produktionskæden fra start til slut hvilket er underlagt mange strenge krav.

Vælger du økologisk bomuld til dit baby og junior sengetøj, for eksempel hvis du køber fra danske Konges Sløjd, går du ikke ned i den gode kvalitet – og det behøver hellere ikke være mere omkostningsfuld, når mærket køber store mængder nok, selvfølgelig kan have de samme priser som konventionelt bomuldssengetøj.