4 tips til at være en bedre kollega

oktober 12, 2021 0 Af admin

For mange gælder det at, man bruger størstedelen af sit liv på arbejdspladsen. Derfor vil forholdet til sine kollegaer spille en kæmpe rolle for din trivsel. Gode kollegaer er den vigtigste kilde til arbejdsglæde og derved også et generelt bedre liv. Læs med i denne artikel og få 4 tips til, hvordan du kan være en bedre kollega og skabe gode relationer.

1.       Prioriter dine kollegaer

Har din kollega brug for hjælp, sidder du selv med en række opgaver, men har du tid og mulighed for det. Så hjælp. På sigt vil jeres forhold styrkes, og ligeledes vil jeres resultater. Samarbejde har igennem lang tid været nøglen til mange store succeshistorie. At hjælpe dine kollegaer der sidder fast med en opgave, er at hjælpe virksomhedens kunder.

2.      Vær ikke bange for hjælp

Den gode kollega ønsker kun det bedste for dig. Vedkomne udviser basale medmenneskelige evner som empati, nysgerrighed og omsorg. At tilbyde eller spørge om hjælp, viser overskud, tillid og viser derfor interesse i modparten. Her skabes de gode relationer og god kommunikation, som man kan læse meget mere om på life coach forum på diverse hjemmesider.

3.      Understreg succes

Har du nået dit mål? Har din kollega? Rigtig vigtigt er at anerkende hinandens succes. Det giver en helt anden glæde end selv at sidde med det. Din motivation forøges drastisk og vejen til flere positive resultater ses kortere. Relationerne opbygges og vi bliver tættere med vores kollega, samtidig med, den arbejdsindsats der er lagt for dagen hyldes. Dette er et godt træk mod den sunde virksomhed.

4.      Mobning på arbejdspladsen

Et måske lidt tabulagt emne. Mobning mellem voksne mennesker. Arbejdspladsen kan være et forfærdeligt sted at befinde sig, hvis du eller andre oplever at blive fysisk eller psykisk mobbet. Som ofte, vil mange se gennem fingrene med det. Men alle burde reagere! Sig fra! Italesæt det! Vigtigst af alt, skal det stoppe. Tager du kampen op viser det overfor for dine kollegaer det ikke er okay og skaber et større tillidsbånd mellem jer.