5 gode råd til efter massage

november 10, 2022 0 Af admin

Massage er en behandlingsform, der kan afhjælpe en lang række gener og smerter. Det er f.eks. med til at nedsætte kroniske smerter, ryg- og nakke problemer, hovedpine, stress, uro i kroppen, koncentrationsbesvær og meget mere. Massage giver også en lang række fordele, bl.a. kan du regne med bedre kredsløb og fordøjelse, balance i nervesystemet, større bevægelighed i led og generelt større velvære og livskvalitet. Hvis du døjer med nogle gener eller smerter i hverdagen, som påvirker din livskvalitet, anbefaler vi, at du booker tid til massage i Herning hos Cityfys Wellness.

Massage er med til at give din krop en velfortjent og afslappet pause i din hverdag, men der er faktisk stadig nogle råd, du bør følge efter behandlingen, så du får mest muligt ud af dens effekt. Vi har her samlet 5 gode råd til, hvad du bør gøre efter en massagebehandling.

Slap af

Det er ikke lige efter en massage, at du skal i fitnesscentret eller til håndboldtræning. Det er nemlig helt normalt at du føler dig træt og udmattet efter en massagebehandling, og det er også ganske normalt at dine muskler føles ømme som efter en hård træning. Under massage bliver der nemlig arbejdet med muskler og led, og derfor er det godt for din krop, at du får slappet af efter massage, så din krop får mulighed for at restituere. Du bør derfor prioritere ro og afslapning resten af dagen – og så kan du genoptage træningen dagen efter.

Drik vand

Vores krop består af en stor procentdel vand, og det er derfor vigtigt, at du får drukket godt med vand, så du kan få skyllet nogle af affaldsstofferne ud af kroppen og få ny energi og styrke immunforsvaret. Det er især vigtigt efter massage, som hjælper med at øge cirkulationen af både blodet og lymfesystemet. Dit blod har nemlig brug for vand for at holde sig i bevægelse og gøre sit arbejde med at bringe ilt og næringsstoffer til muskler, organer og andet væv. Massage bidrager også til at frigive en masse affaldsstoffer, som skylles ud med en masse vand.

Tag lidt at spise

Massage er ikke kun med til at fremskynde dit kredsløbssystem, men faktisk også dit fordøjelsessystem. Efter en masse kan man godt føle sig let, og det skyldes ofte, at kroppen har brug for brændstof. Under massage vil dit blodtryk nemlig falde, fordi du får slappet af. Det er derfor altid en god idé at have en snack ved hånden til efter behandlingen. Det kunne med fordel være mørk chokolade (70-85 %) med mandler, som har en god balance mellem Omega-3 fedtsyrer og protein, en banan eller blåbær, som er fulde af antioxidanter og C-vitamin.

Undgå rygning og alkohol

Massage sætter gang i blodomløbet og hjælper affaldsstofferne med at komme ud af kroppen. Det er lige netop derfor at rygning og alkohol bør undgås efter massage. Det indeholder nemlig toksiner, som jo lige netop er det, kroppen forsøger at slippe af med. Vent derfor med drukturen til dagen efter.

Tag et varmt bad

Der er simpelthen intet bedre end at synke ned i et dejlig varmt karbad og få slappet ordentligt af – måske med en god bog. Varmt vand har generelt mange gavnlige virkninger, f.eks. mener Steve Faulkner at varme bade har en antiinflammatorisk effekt på kroppen, hvilket betyder, at det vil kunne holde problemer som stress, depression, nervespændinger og dårlig blodcirkulation på afstand. Hvis du ikke har et badekar, kan et varmt brusebad også gøre underværker.