5 tips til sund kost

juli 27, 2022 0 Af admin

At spise sunde fødevarer og træne regelmæssigt er de bedste måder at kontrollere din vægt på. Men når du først er i gang, er det almindeligt at blive overvældet af alle oplysninger om ernæring og fitness samt af modstridende oplysninger om at spise en sund kost. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at spise sundt og opretholde en sund vægt.

Vær aktiv; undgå at sidde for meget

Der skal være balance mellem energiindtag og -forbrug. Reducer den tid, du bruger på at sidde ned hele dagen, især foran forskellige skærme, for at opretholde et sundt stofskifte og krop.

Spis morgenmad for at starte din dag

Morgenmad skal være rigeligt nok til at genoplade batterierne hele dagen. Kroppen bruger kulhydratreserver, der er opbygget i leveren om natten, og de skal genopfyldes om morgenen. Kroppen vil begynde at bruge sine egne reserver, hvis du springer morgenmaden over, hvilket kan resultere i et fald i kroppens evne til at fungere effektivt, såsom en reduktion i din evne til at arbejde, lære og koncentrere dig. Hvis du vågner sent og ikke har tid til at lave morgenmad, kan du bestille den. Og Hello Fresh rabatkode hjælper dig med billig morgenmad.

De kulhydrater, vi får til morgenmad, bruges straks, og kroppen opbevarer dem ikke som fedt. Morgenmad bør være rig på langsomt absorberede kulhydrater. Talrige korn er egnede, især fuldkornsprodukter. Sandwich fungerer også godt, og du har nemt råd til en lille godbid til morgenmad.

Flere kostfibrerige fødevarer

Du skal forbruge både kornprodukter og frugt, grøntsager og bær for at din kost skal indeholde den tilstrækkelige mængde fiber, der er nødvendig for normal fordøjelse. Forbruge færre varer lavet med hvidt mel og mere fuldkorn, der er rige på kostfibre og mere komplette.

Spis fuldkornsalternativer til almindelig pasta og ris, vælg boghvede og andre korn, og brug fuldkornsmel, når du bager. En god morgenmad er en grød og fiberrig fuldkornsprodukter. Hvis du mangler vitaminer, kan du bestille dem med MyProtein rabatkode.

Spis regelmæssigt

Planlæg din dag, så du har tid til at spise mindst tre gange om dagen, så regelmæssigt som muligt, for at undgå overspisning forårsaget af en lang pause mellem måltiderne. Du kan snack på frugt, grøntsager, yoghurt, nødder og frø mellem måltiderne, hvis det er nødvendigt. Du bør ikke spise mere end fem gange om dagen for tandsundhed.

En kop kaffe, et glas juice eller en småkage, der indtages mellem måltiderne, tæller alle som måltider. Det sidste store måltid afhænger af, hvornår du går i seng, men generelt skal aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 og 19.00. Du bør ikke gå helt tomhændet i seng; om nødvendigt kan du få en lille snack, som en grøntsag, senest et par timer før sengetid.

Mindre sukker

Tilsat sukker er sukkerarter, der tilsættes til fødevarer i fødevareindustrien (for eksempel slik, konfekture, læskedrikke, juicedrikke, ostemasse, yoghurt og nogle kødprodukter), eller som du tilføjer dig selv, når du laver mad (for eksempel i kaffe, te eller desserter). En 500 ml flaske sodavand kan have mere end 50 gram tilsat sukker, og nogle kopper yoghurt kan have omkring 40 gram tilsat sukker. Hvis du spiser disse fødevarer, skal du stoppe med at spise sukker og andre slik den følgende dag. Husk, at læskedrikke ikke tilfredsstiller din tørst. Vand er det bedste til at mætte tørst. Overvej at have frisk eller tørret frugt til dessert i stedet for slik og kager.