Boen trægulve – kvalitet og æstetik

januar 12, 2022 0 Af admin

Træ har været flittigt brugt til gulve nærmest siden vi begyndte at bygge huse. Det er holdbart, nemt at forme og nemt at arbejde med. Da vi senere nåede op i en tidsalder, hvor vi begyndte at sætte pris på æstetik og indretning, begyndte vi at være mere kræsne med hvilket træ vi brugte, og hvordan det blev udformet.

Så om du er til sildebensparket eller helt almindelige, lyse, lakerede trægulve, så kan du i dag få næsten alt hvad du peger på. Et af de firmaer der har været med fra starten – eller i hvert fald helt tilbage fra 1641 – er det norske firma Boen. De ved derfor om nogen hvad de laver, og er måske det firma du skal søge mod, næste gang du skal have nye gulve.

Mere om Boen

Boen startede som sagt helt tilbage i 1641, og bestod dengang kun af to små savværker i Sydnorge. I dag foregår det meste af produktionen i Litauen, og de leverer i dag gulve til over 50 lande, fordelt på hele fire kontinenter. Boen trægulve er altså nogle populære trægulve.

I 2013 fusionerede Boen så med en schweizisk producent af parketgulve og blev til Bauwerk BOEN Group. Nyt navn – stadig samme kvalitetstrægulve.

Det er ikke til at komme udenom, at flere trægulve betyder flere fældede træer. Dette er virksomheden selv fuldt ud klar over, og gør derfor hvad de kan, for maksimalt at udnytte alle deres materialer.

Vi som forbrugere kan derimod sørge for kun at købe nye gulve, når det er nødvendigt, og at passe på og bevare dem vi har, så længe som muligt. Det kan man blandt andet gøre ved at vælge Boen gulve.

Sådan passer du på dine gulve

Og hvordan passer du så på dine gulve, så de holder længst muligt? Det har Boen heldigvis også råd for. Vedligeholdelse og behandling afhænger helt af, hvilken type gulv du har, og hvordan det er overfladebehandlet.

Når du køber dit gulv, kan du også købe produkter med fra firmaet selv, som sikrer, at du ikke bruger de forkerte midler, når du gør rent eller plejer gulvene.

Så vi har altså med et firma at gøre, som har overlevet i 381 år på at være holdbare og kvalitetsbevidste. Vi kan ikke love at dine Boen gulve lever lige så længe, men vi kan i hvert fald love, at du bliver glad for dem.

Inspiration til gulve

Er du i tvivl om, hvilke gulve du kunne tænke dig, så er det i gang med at researche. Der er nemlig nok at vælge mellem. Boen selv har et program du kan bruge, så du kan se, hvordan de forskellige typer gulv vil se ud hjemme hos dig.

Derudover skal du også overveje hvor dit gulv skal være, og hvor hurtigt det bliver slidt ned. Har du tænkt dig at bruge det til en danseskole, skal du måske sørge for at vælge det allermest holdbare du kan finde. Er det derimod blot til dit soveværelse, må du godt tænke ekstra meget over udseendet frem for holdbarheden.