En tid til at huske – planlægning af en mindehøjtidelighed

august 31, 2023 0 Af admin

Det er aldrig let når én man holder af går bort. Alt kan virke gråt og uoverskueligt. Det bedste man kan gøre er, at mindes den person og dele sin sorg med andre. Ved Aarhus Hostel tilbyder vi, at organisere mindehøjtideligheden for dig, og på den måde hjælpe dig så godt igennem sorgen som vi kan.

Planlægning af en mindehøjtidelighed

 Planlægning af en mindehøjtidelighed er en følelsesmæssigt proces. Der skal tages stilling til hvilken type højtidelighed, der skal afholdes. Der skal udvælges et passende sted til mindehøjtideligheden. Det et sted som har en særlig betydning for den afdøde og de pårørende såsom en kirke, et kapel, et begravelsessted, en park eller et andet sted. Man bør også overveje hvor mange mennesker som forventes at deltage, da det kan have indflydelse på valg af lokation. Mange ønsker også at der skal ske noget bestemt til ceremonien såsom musik, læsning af tekster eller digte, taler fra venner og familie. Mange vælger at inkludere elementer som den afdøde holdte af. Det kan være favoritmusik, eller billeder af særlige steder, som har betydning for den afdøde.

Det er vigtigt at mindes

Til en mindehøjtidelighed er det vigtigt, at mindes alt det, der gjorde at man holdte af personen. Her ved Aarhus Hostel tilbyder vi, at du kan mindes din kære i smukke grønne omgivelser. Her er der plads til fordybelse, plads til alle dem du vil have med og plads til at kunne trække sig, og gå for sig selv. Med vores beliggenhed lidt uden for byen, tilbyder vi en lomme væk fra byens støj og jag, hvor I har tid til at mindes jeres kære.

Hver åben overfor andres sorg

Når man erindrer en nær ven, partner eller familiemedlem er det vigtigt, at give plads til andres sorg. Vi sørger på forskellige måder, men vi er til mindehøjtideligheden af samme grund; vi holdte af den bortgåede person.