Hvad koster en høreprøve hjemme?

maj 26, 2022 0 Af admin

Flere og flere mennesker har svært ved at komme til lægen for at få tjekket hørelsen. Derfor er der kommet en større mængde af mennesker, som ønsker at få tjekket deres hørelse hjemme. Dette kan lade sig gøre med en høreprøve hjemme. Her får du besøg af en audiolog, som tjekker din hørelse på omkring 30 minutter, hvorefter du vil have en færdig bedømmelse af hvor god din hørelse er. Efterfølgende vil din bedømmelse af hørelsen afgøre hvad der kommer til at ske. Hvis din hørelse er forringet, vil du have muligheden for at få gratis høreapparater. Dette hjælper audiologen med, som allerede er ude ved dig. Dermed får du hjælp til hele processen, og det hele er gratis grundet den statslige støtte.

Gør det ondt at få en høreprøve? 

At få en høreprøve er meget roligt. Det foregår med at man først fastsætter og får stillet spørgsmål, omkring hvad der evt. kunne være problemet, og hvor problemet ligger. Derefter vil man få et kig ind i ørerne, for at se om, der er noget lokalt, som kan ses. Derefter får man en høretest, enten ved at få høretelefoner på, eller ved hjælp af højttalere. Hele testen tager kun omkring 30. minutter.

Hvordan er det at gå med høreapparater? 

Hvis din hørelse er forringet, vil du formentlig skulle have høreapparater. Dette kan være med til at din hørelse, vil blive tæt på perfekt igen, ellers vil den blive forbedret meget.

Når man skal vælge sine høreapparater er der flere parametre, man skal tage hensyn til. Dette kan være at du har et specielt problem med hørelsen, dermed skal du have en specielt høreapparat. Når du får udleveret dit høreapparater, skal de indstilles, så du kommer til at høre bedst muligt med det, samtidig med det er naturlig lyd. Den første tid er tilvænning. Efterfølgende bliver man vand til hvordan den sidder.