Hvilket kaninfoder skal jeg vælge?

april 18, 2022 0 Af admin

Hø er en vigtig del af din kanins kost, så det er vigtigt at sørge for, at din kanin altid har adgang til hø. Dette er dog ikke det eneste, din kanin bør spise i deres daglige kost. Kaninpiller eller kaninfoder er en god måde at få ekstra næringsstoffer og vitaminer i din kanins kost, men det kan være svært at finde det rigtige kaninfoder. Her kan du læse mere om, hvilket foder du skal vælge.

Hvilke typer eksisterer?

Der findes to forskellige typer kaninfoder; foderblandinger og rensepiller. Ingredienserne er meget forskellige. Foderblandinger og rensepiller. Det betyder også, at den ene mulighed er sundere for din kanin end den anden. Foderblandingen indeholdt meget af det, der lignede velsmagende grøntsager, men var af dårlig kvalitet. Faktisk er det meste af det foder, der findes i Danmark, ikke særlig velegnet til kaninfoder. De indeholder ikke den rigtige mængde fibre og næringsstoffer, hvilket kan forhindre din kanin i at få de næringsstoffer, den har brug for, fra foderet. Til gengæld indeholder de som regel meget fedt og sukker, hvilket kan gøre din kanin overvægtig. Foderblandinger indeholder ofte også korn, frø og majs, som praktisk talt er utålelige for kaniner. Det kan virke overraskende, at så meget foder ikke er egnet til kaniner, men det betyder, at du skal være bekendt med, hvad din kanin har brug for i deres kost. Hos naturogfritid.dk kan du finde et stort udvalg af kaninfoder, så du kan finde det helt rigtige til din kanin. Når du leder efter en pille, bør du vælge en fedt- og fiberbalanceret pille. Du vil hellere tage rene piller, selvom de ser mørke ud. Du kan derefter forkæle din kanin med friske grøntsager og frugter, der er lækre og sunde.

Hold dig til kaninfoder

Der findes mange myter om hvad man kan fodre sin kanin med, her samles nogle stykker:

I mange dyrehandlere kan du også købe tørret majskolbe til din kanin. Kaniner hare store problemer med majs. Selve majskernen har en hinde omkring sig, som ikke kan nedbrydes af mavesyre, så den skal vandre gennem systemet ufordøjet. Dette kan føre til forstoppelse. Også majs indeholder meget stivelse, som kaniner ikke er designet til at fordøje. Stivelse omdannes til sukker, og sukker omdannes til fedt, som aflejres omkring organer og forkorter deres levetid.

Brød anbefales ofte som en velsmagende snack, eller hvis det er tørt, som en god måde at skære tænder på. Brød er lavet af korn og indeholder meget stivelse og sukker. Dette er simpelthen uudholdeligt for kaniner og lider ofte af alvorlige maveproblemer. Det kan heller ikke metabolisere sukker og fedt, som aflejres omkring organer og forkorter kaninernes levetid. Nej, brødet sliber ikke tænder, i stedet laver det lækkert hø.