Hvordan man lever med en Drikker: Tips til at klare hverdagen og overleve problemerne.

maj 5, 2022 0 Af admin

Hvordan man lever med en Drikker: Tips til at klare hverdagen og overleve problemerne.

Hvis du bor sammen med en drikker, ved du, at det kan være svært. Alkoholisme er en sygdom, der ikke kun påvirker personen med afhængighed, men også deres kære. Det er vigtigt at lære, hvordan man klarer sig og overlever i denne situation. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips, der kan hjælpe med at gøre tingene lidt lettere for dig.

 

Først og fremmest er det vigtigt at passe på dig selv. Det betyder, at du skal få nok søvn, spise sundt og motionere regelmæssigt. Det kan også være nyttigt at finde en støttegruppe eller et rådgivningsmøde for at tale med andre mennesker, der befinder sig i en lignende situation.

 

En anden ting, du kan gøre, er at sætte grænser. Sørg for, at den drikkende person ved, hvilken adfærd der er acceptabel og uacceptabel i dit hjem. Hvis de overskrider nogen grænser, skal du sørge for at håndhæve dine grænser med fasthed. Husk, at du har lige så meget ret til at være glad og tryg i dit eget hjem som den drikkende person har.

 

Endelig skal du forsøge ikke at tage tingene for personligt. Drikkerens alkoholafhængighed handler ikke om dig, men om dem. Prøv at huske på, at de ikke altid har kontrol over deres adfærd, og at de måske ikke engang er klar over, hvilken effekt deres drikkeri har på dig. Vær tålmodig og forstående, men lad dig ikke udnytte.

 

Få hjælp gennem professionelle.

Dette er blot nogle få tips, der kan hjælpe dig med at leve sammen med en drikkende person. Hvis du har brug for mere hjælp eller rådgivning, så tøv ikke med at kontakte et professionelt behandlingssted. Et godt og professionelt behandlingssted kan støtte dig hele vejen igennem.

 

Hvis du lever sammen med en drikker, skal du først og fremmest passe på dig selv ved at få nok søvn, spise sundt og motionere regelmæssigt. Det kan også være nyttigt at finde en støttegruppe eller et rådgivningsmøde for at tale med andre mennesker, der befinder sig i en lignende situation

 

Du kan altid få gratis rådgivning alle åretsdage ved at ringe til pårørende-rådgivningen på 70205502.