Hvordan vælger du den bedste gyngestol?

marts 29, 2022 0 Af admin

Det er dejligt at slappe af i stuen, på altanen eller i haven. Og det kræver selvfølgelig en god stol der indbyder til afslapning og ro. Du kan vælge en lænestol eller måske den klassiske gyngestol, der er indbegrebet af ro og afslapning.

Hvis du vil skabe hygge indendørs eller udendørs, kan en gammeldags gyngestol som disse hos Hyggestolen.dk, både hjælpe til at skabe den rigtige stemning i stuen, som du kan sidde og slappe af med rolige gyngende bevægelser.

Men hvordan vælger du den bedste gyngestol? Det giver vi dig et par tips til her.

Hvilket design passer til dig?

En gyngestol er ikke bare den klassiske stol på verandaen du kender fra en amerikansk Western, og som går igen blandt klassikere og gyngestole til børn. I dag kan du købe mange forskellige, moderne gyngestole i et bredt design-udvalg.

Måske den klassiske stol ikke passer ind i dit hjem, der måske er minimalistisk. Her bør du vælge en moderne stol der ofte ligner en lænestol mere end gyngestol, men dog ofte har gyngestolens funktioner.

Måske du elsker vintage, som den gammeldags stol er skabt til. Der findes gyngestole der passer ind til alle stilarter og kan fremhæve dit indretning uden at tage fokus.

Du kan også købe et flot udvalg af udendørs stole. Her finder du både klassiske stole i træ, men også et bredt udvalg af stole i flet. Perfekt til at skabe hygge udendørs eller måske i sommerhuset.

Vælg materiale til gyngestole

Stolens materiale er udslagsgiven for designet. Her er de klassiske materialer træ, metal, plastik, flet og bambus, hvilket giver forskellige stilarter, holdbarhed og priser.

Materialet er vigtigt i forhold til behovet. Skal du have en stol til at sidde længe i, kan en gyngestol med polstring være klart at foretrække. Helt ligesom massivt materiale til bedre holdbarhed er vigtigere.

Hvis stolen skal stå udendørs, skal du vælge slidstærk og hårdt materiale. Her vil træ og plastik ofte være det valg til udendørs brug. Indendørs skal man ikke tage miljøets påvirkning i betragtning.

Med eller uden meder?

Den klassiske gyngestol er med meder til at gynge stolen på. Men mange moderne stole er uden meder, men derimod har anden base eller underdele til at beskytte gulvet og bedre stabilisering.

En stol uden meder vil ikke beskadige dit trægulv, som en klassisk gyngestol kan over tid.

Der findes også forskellige funktioner alt afhængig af stole type. I dag er komfort og design ikke nok, du kan også købe stole med funktioner som ryglæn der kan lænes baglæns. Eller stole med massagefunktion i ryg eller sæde af stol osv.