Krise? Søg hjælp hos en professionel

august 9, 2022 0 Af admin

At være menneske giver ofte anledning til mange ting at gruble over. Og det er faktisk uanset om man er ung eller gammel. Af samme årsag findes der begreber som det velkendte midtvejskrise, men også udtryk som kvartvejskrise. Der er nemlig ingen af os, som har helle, når det kommer til at slippe helskindet igennem livet uden mentale udfordringer og kriser tæt på kroppen.

For de unge kan der være tale om, at man er fanget i sin tilværelse. Men samtidig er man et sted, hvor man godt er klar over, at man skal til at genopbygge sit liv og bliver mere ’voksen’. Denne periode har været kendt længe, men i dag har den samtidig en hel ekstra dimension, fordi de unge mennesker kan spejle sig selv i andres liv. I kraft af Facebook og Instagram kan man nemlig se, hvor langt ens bekendtskaber er nået. Og selvom dette ofte er glansbilleder, der ikke afspejler den typiske hverdag, så lader vi os snyder og taler os selv ned. Vi har jo ikke samme smukke kæreste, dyre lejlighed eller smarte bil. Og vi rejser jo ikke verden rundt eller er til champagnebrunch en helt almindelig onsdag. Det kan desværre føre til mindreværd og gøre, at vi taler grimt til os selv.

For den ældre person, som er fanget i en midtvejskrise, handler det i høj grad om, at man er usikker og måske panisk. Og så kan man slås med sit selvværd. Det er ofte en periode, hvor mange kommer ud på den anden side i en slags oprørsk stemning. Der skal ske et opgør med det låste liv. Nu skal man ud af rutinen og have gang i livet igen. Mærke at man lever. Men det kan være svært at nå dertil, når man skal igennem faserne: Usikkerhed, panik, angst, lavt selvværd og depression først!

Tal om det

Når man rammer perioder i sit liv, hvor man ender i en krise, kan det være svært at overskue, de faser man skal igennem. De kan derfor trække ud, hvis man ikke får dem talt igennem, så man dels bliver klar over dem, og dels kan handle på den bedste måde.

Du kan bestille tid til en specialist hos LIFEWORK psykoterapeut i Odense, hvis du ønsker at få hjælp til krisen og overvinde den. Hjælp fra en professionel er ofte den bedste løsning, fordi det kan være lettere at tale om tingene med en fremad end en ven eller bekendt, i og med man ikke føler, at man bliver dømt eller andre kan finde ud af, at man ”fejler noget”. Husk dog på, at det er helt normalt, og det værste at gøre er at ignorere det hele.