Optjen point til kvote 2 med frivilligt arbejde

december 6, 2023 0 Af admin

Når der skal søges kvote 2 studieoptag, er der mange muligheder for at optimere ens chancer for optag. Det at tage på højskole i udlandet og deltage i undervisning samt frivilligt arbejde, kan være en god måde til ikke blot at forøge ens chancer for optag på kvote 2, men også for at udvikle sig.

At deltage i frivilligt arbejde når man for eksempel er på højskoleophold i udlandet, handler ikke blot om at hjælpe ved behov eller fylde sin egen tid ud, men om at indgå i fælles lokale projekter, hvor samarbejdet er i centrum og hvor man låner en hjælpende hånd til projektledere, og bidrager med relevante kompetencer, som kan være alt fra sproglige til administrative og praktiske færdigheder. 

Her kan du læse om en højskole med frivilligt arbejde i Afrika.

Bliv klogere på dig selv og på andre med frivilligt arbejde

Når man indgår i frivilligt arbejde, måske endda i forbindelse med et højskoleophold i udlandet, får man mulighed for at opøve gode sociale kompetencer, samt udvikle sine færdigheder indenfor samarbejde med andre på tværs af kultur, alder og sociale tilhørsforhold – alt sammen noget der ikke bare giver en selv noget nu og her, men også kan bidrage positivt til ens kvote 2 ansøgning, hvis man søger ind på en videregående uddannelse. At indgå i frivilligt arbejde bidrager også til, at lokale projekter kan få ekstra kompetencer og vidensdeling ind, som kan hjælpe med at få søsat projekter hurtigere, eller til at drifte allerede eksisterende projekter.

Oparbejd dine kompetencer med frivilligt arbejde

At kombinere oplevelser med frivilligt arbejde, eventuelt mens man rejser eller deltager i højskoleophold i udlandet, kan opleves som en ren vitaminindsprøjtning for en selv, samtidig med at man indgår i vigtige fællesskaber og samarbejder, der gavner et lokalmiljø. Man kan opleve at der findes forskellige former for frivilligt arbejde, som for eksempel behov for at assistere undervisere, eller i form af praktisk arbejde eller vidensdeling i forhold til udvikling af lokalområder eller lignende. Mange, især unge, finder det meningsfuldt at kunne rejse samtidig med at de bidrager positivt med de kompetencer de har, så man på den måde ikke blot er på oplevelsesferie, men faktisk også udvikler sig og vokser med opgaven. At udføre frivilligt arbejde bidrager til ens modningsproces i forhold til perspektiv og samarbejde, hvilket alt sammen kan gøre en klogere på en selv og på andre – samt måske hjælpe en til at finde ud af hvad man ønsker at beskæftige sig med fremadrettet. Derudover, er det altid en god idé at kunne vise i sin kvote 2 ansøgning, at man er velreflekteret og har et ønske om at opdyrke fællesskab og samarbejde – og hvad viser det bedre, end at have deltaget i frivilligt arbejde.