Sådan planlægger du din vandretur

februar 15, 2023 0 Af admin

Når du skal på vandretur, så er der meget forberedelse du skal have gjort dig, allerede inden din tur for alvor begynder.

Først og fremmest skal du være sikker på, at du har noget ordentligt udstyr, så du kan nyde turen fuldt ud og gøre det, du gerne vil.

Dernæst handler det naturligvis om at finde ud af, hvor turen skal gå hen, og her kan du godt bruge en masse tid på din planlægning.

I denne artikel giver vi dig et par gode råd til, hvad du skal overveje, når du planlægger din vandretur. På den måde skaber du det bedste fundament for at få en god tur.

 

Hvor lang skal din tur være

Du skal altid forholde dig til, hvor længe du ønsker at være på tur, så du kan pakke dit udstyr derefter.

Når du er afsted i flere dage, skal du tænke over nogle basale ting, som du ikke tænker over til hverdag, såsom mad, vand samt overnatning.

Find derfor ud af, om der er handlemuligheder på ruten eller om du skal sørge for at have alt proviant med dig hjemmefra.

Desuden skal du også finde ud af, hvor og hvordan du ønsker at sove. Er du til primitiv overnatning, kan du enten tage telt med eller finde shelters. Er du mere til det luksuriøse, kan du finde hotel, kroer eller vandrehjem, hvor du er sikret en seng og ofte muligheden for at kunne få mad.

 

Hvor skal du gå?

I Danmark findes der mange vandreruter, so også strækker sig over flere dage. Bl.a. er Hærvejen meget populær, da den strækker sig gennem hele Jylland.

Men find Danmarkskortet frem og lad dig inspirere. Her kan du begynde at udvælge nogle områder, som du gerne vil udforske, og så kan du jo altid finde Google frem og undersøge vandremulighederne i det udvalgte område.

Ofte er der gode kort over lokale områder eller vandrestier, hvor shelterpladser, primitive lejrpladser, indkøbs og andre brugbare informationer er angivet på. Dermed har du et bedre udgangspunkt til at finde ud af, hvor mange kilometer der er fra et punkt til et andet, og om det nogle dage giver mening at gå lidt kortere eller længere, for at time det med overnatningen.

 

Er det første gang du skal på tur, er det anbefalelsesværdigt at starte roligt ud. Måske med en dagstur ud til en lejrplads, for så at gå hjem igen dagen efter. Dermed er du altid tæt på hjem, hvis der skulle ske noget uventet, og du får en fornemmelse af, hvad det vil sige at være ude i naturen i længere tid.