Væske- eller vandskade på din iPhone

januar 7, 2022 0 Af admin

Er din mobil faldet i toiletkummen fra din baglomme? Eller er morgenkaffen ved et uheld gået til angreb på din iPhone enhed, da du væltede koppen ved spisebordet? Fik din iPhone sig en god svømmetur i vandpytten, som du spadserede kraftigt forbi? Så har du måske brug for en reparation og rens på din enhed.

I denne artikel kommer vi nærmere ind på, hvad du kan gøre, når væske- eller vandskaden indtræffer på din iPhone.

Fra baglomme til toiletkummen

Oftest ses mobile enheder i baglommen hos kvinder. Det betyder også, at de har langt de fleste fra ”baglomme til toiletkumme” uheld, som indtræffer. Et godt tip til både mænd og kvinder, er at sætter deres iPhone i forlommerne eller et bedre sted end baglommen, som kan resultere i at din iPhone falder ned i toiletkummen, når du skal sidde ned på toilettet.

Når skaden er sket – hvad kan du gøre

iPhone og mobiler generelt bliver mere og mere vand-/væsketætte, men elektronik kan dog sjældent være helt vand-/væsketæt, når den har hardware som fx højtalere, mikrofoner og andre indgange.

Det første du skal gøre, når vand- eller væskeuheldet indtræffer, er at tørre din iPhone af og slukke den. Så undgår du at telefonen kortsluttes, hvis der er kommet vand ind i din enhed.

Har du et cover på, skal du fjerne det og sikre dig, at der ikke er kommet vand mellem coveret og din iPhone.

Har du en tør klud, så brug den til at tørre din iPhone af. Ellers så brug fx et håndklæde, papir eller et tørt stykke tøj – afhængigt af, hvor meget det haster.

Sæt derefter din iPhone mobilenhed til tørre i skyggen i op til 24 timer, hvorefter du kan tænde den igen, for at se, hvilken tilstand den nu er i. Tænder du din mobile enhed mens den er våd, risikere du at den kortslutter.

Udskyd ikke reparationen for længe

Det er altid en god idé at få klaret mobilreparationen hurtigt, når uheldet er ude. Er du i tvivl om din iPhone har taget skaden, så få vurderet den af en professionel eller og få eventuelt få foretaget en rens.

Hos FixPhone klarer vi dine mobilreparation på typisk under 30-60 minutter, med eller uden forudgående aftale i en af vores butikker i Hillerød, Helsingør eller Roskilde. Du kan også booke tid online via. vores bookingsystem.